İŞ KAZALARININ YÜZDE 98’İ ÖNLENEBİLİR

BİZDEN HABERLER

İŞ KAZALARININ YÜZDE 98’İ ÖNLENEBİLİR
01.04.2016

 “Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından yapılan araştırmalar, iş kazalarının yüzde 50’sinin kolaylıkla önlenebilir kazalar olduğunu, yüzde 48’inin ise sistemli bir çalışma ile önlenebileceğini ortaya çıkardığını dile getiren Kaya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaya, iş kazalarının yüzde 98 oranında önlenebileceğini söyledi.

Yüksekte çalışmanın gereklerine dikkat çekmek ve yüksekte çalışmalarda iş sağlığı ve güvenliği politikalarının gelişimine katkı sunmak için düzenlenen Kaya Grubu’nun ana sponsorluğu ve Layher İskele’nin gümüş sponsorluğunu üstlendiği 7. İGY-İş, Güvenlik, Yaşam Zirvesi Congresium Ankara Angora Salonları’nda gerçekleşti. Moderatörlüğünü Kaya Safety SBU Müdürü Özgür Kaya’nın yaptığı, doğaçlama tiyatroyla başlayan zirve, Türkiye’de ve dünyada yüksekte çalışma gerektiren tüm sektörlerin işverenlerini, iş güvenliği uzmanlarını, işyeri hekimlerini, akademisyenleri, sivil toplum örgütü yöneticilerini bir araya getirdi. Programın açılış konuşmalarını, Kaya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaya, Layher İskele Yönetim Direktörü Dr. Helmut Kreller ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yaptı.


Uluslararası Yüksekte Çalışma Platformu

2003 yılında ülkemizdeki güvenlik kültürünü ileri taşıyabilmek için, konunun tarafı olan tüm sanayiciler, tüm meslek odaları ve mesleki kuruluşlar, tüm sivil toplum örgütleri, tüm üniversitelerimizin ilgili bölümlerinin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünerek ilk kez Ankara’dan yola çıktığını ifade eden Kaya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaya,  “Yüksekte Çalışma” alanında ülkemizde ve Dünya’daki uygulamalar ile teknolojik gelişmeler konusunda bilgi alışverişini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz İGY-İş, Güvenlik, Yaşam Zirvemiz; bugün “Uluslararası Yüksekte Çalışma Platformu-Fall Protection Platformu”na dönüştü. İGY-İş, Güvenlik, Yaşam Zirvesi bugün artık, ülkemizden ve dünyanın farklı ülkelerinden 4.955 İş Sağlığı ve Güvenliği profesyonelini bir araya getirmenin gururunu yaşıyor. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak başladığımız ve alanında dünyanın en büyük organizasyonlarından biri haline gelen “İGY-İş, Güvenlik, Yaşam Zirvesi’nin” uluslararası kimlik kazanmasında önemli rol oynayan, Çalışma Bakanlığımıza, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlarımıza, İşyeri Hekimlerimize, İşçi ve İşveren Sendikalarımıza, Meslek Odalarımıza, ilgili Sivil Toplum Örgütlerimize, Üniversitelerimize, ülkemiz için böylesine önemli bir konuyu kamuoyu ile paylaşmamızı sağlayan değerli basın mensuplarımıza ve son olarak yıllardır dünyanın farklı ülkelerinden gelip “İGY- İş, Güvenlik Yaşam Zirvemize” katılarak destek sağlayan tüm meslektaşlarımıza KAYA GRUBU adına teşekkür ediyorum”, dedi.

Açılış konuşmalarının ardından T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı İş Müfettişlerinden İnş. Yük. Müh. Serkan Çetinceli Yüksekte Güvenli Çalışma ile İlgili Teftiş Politikaları ve Uygulamalar konulu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ABD Başkanı Prof. Dr. Levent Akın, İşveren ve İşveren Vekillerinin Cezai Sorumluluğu konulu birer sunum yaptılar. Öğle yemeğinin ardından, Kaya Training ve Kaya Consulting Grup Müdürü Özgür Cengiz, İskelelerde Düşmeden Korunma, NSC Uluslararası Danışmanlık Hizmetleri Yöneticisi Namir George, Yüksekte Çalışmada Uluslararası Yaklaşımlar konusunu aktardılar. Tüpraş Genel Müdürlüğü’nde Teknik Emniyet Müdürü Oğuz Yıldız, Petrol Rafinerilerinde Risk Değerlendirmesi ve İş Güvenliği Uygulamaları konusunu aktardı. Zirvede verilen aranın ardından Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp ABD Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ferudun Çelikmen Yüksekte Çalışanlarda Sağlık Sorunları: “Düşenin Dostu Olmak” konulu bir sunum yaptı. Zirve Kaya Training Yüksekte Çalışma ve Kurtarma Eğitmeni Ali Şahin tarafından uygulamalı olarak anlatılan Yüksekte Çalışmanın Temel Prensipleri &Yüksekte Kurtarma sunumu ile son buldu.

Top