SOCAR BAKÜ OLİMPİYAT STADYUMU PROJESİ

BİZDEN HABERLER

SOCAR BAKÜ OLİMPİYAT STADYUMU PROJESİ
01.08.2016

Azerbaycan’ınBaşkenti Bakü’de konumlanan Bakü Olimpiyat Stadyumu 68.000 kişilik kapasitesiyle,ticari alanlar, engelli ve genel kullanım, basın ve özel kullanıma ayrılmışCIP, VIP ve VVIP kısımlarını içermektedir.

24 aygibi rekor bir sürede tamamlanan Bakü Olimpiyat Stadyumu, Amerikan MühendislikŞirketleri Konseyi tarafından her yıl dağıtılan “Mühendislik MükemmellikÖdülleri”nde, Yapısal Sistem kategorisinde en büyük ödül olan “Diamond Award”Ödülünü kazanmıştır.

Uzunyıllardır sektörde birlikte projelerde yer alan Kaya Safety ve Tekfen firmalarıbu özel proje için tekrar bir araya geldiler. Yapımı tamamlandıktan sonra,stadyumda yer alan on kata yayılan 16.400 adet LED lambalarının bakımı/tamiriiçin, Kaya Safety, çözüm/proje çalışmalarında bulunmuştur. Çözüm olarak, HarkenR27LS Raylı Yaşam Hattı sistemini ve Harken Powerseat Battery ürünlerini içerenbir proje sunmuş, Socar ve Tekfen ile gerçekleştirilen toplantılar sonucu projeuygun bulunmuştur. Sunulan Proje; 1 km uzunluğunda bir bütün olarak stadyumusaracak ve çalışan kişinin yerden en üst kata (10.kat) bir dakikada çıkmasınısağlayacak, özel olarak bu proje için tasarlanmış ankrajlardan yararlanılarakkurulan bir raylı yaşam hattı sistemidir. Böylece arıza ve/veya bakım sözkonusu olduğunda en kısa sürede problemler çözümlenebilecektir.

KayaSafety an itibariyle, altı kişilik IRATA Sertifikalı, kurulum ekibi ve HSEUzmanıyla birlikte yedi kişiyle, Bakü Olimpiyat Stadyumunda çalışmalarınısürdürmektedir. Projenin Eylül Ayı sonunda, 8 haftalık sürecini tamamlayarak,teslim edilmesi planlanmaktadır.

Top